Slide
Ons verhaal, de reis

Onze urgentie:

Miljoenen jonge mensen in Afrika zonder loopbaanperspectief

Er zijn goede redenen waarom de Verenigde Naties in 2015 besloten dat waardig werk en economische groei (SD-doel 8) evenals kwaliteitsonderwijs (SD-doel 4) het verdienden om op de politieke agenda van de duurzame ontwikkelingsdoelen te worden geplaatst. Op het continent Afrika zien we dat nu de meeste jongeren naar school gaan. Basisonderwijs is verplicht en betaalbaar voor de meeste gezinnen. Maar er zijn nog grote uitdagingen.

De Afrikaanse bevolking groeit snel en steeds meer mensen verhuizen van het platteland naar stedelijke gebieden. Daardoor zien we grote metropolen met een heel jonge bevolking: miljoenen jonge Afrikanen die wel geschoold zijn maar geen loopbaanperspectief hebben. Ten eerste omdat de kwaliteit van hun beroepsopleiding niet altijd aansluit bij de behoeften van de arbeidsmarkt. Ten tweede omdat de banen er niet zijn. Dit geldt met name voor degenen die niet over het sociale netwerk beschikken om geïntroduceerd te worden in het bedrijfsleven of de overheid. Deze jongeren helpen de regie over hun toekomst te nemen, is een van de grote uitdagingen van de 21e eeuw.

Ons potentieel:

Jonge professionals toerusten en in dienst nemen in goede banen

We zien een enorm potentieel als we jongeren in Afrika de kans geven om opgeleid te worden voor de arbeidsmarkt van de 21e eeuw. Dit impliceert het beschikken over de juiste technische vaardigheden op beroepsniveau, niet alleen op theoretisch niveau, maar ook door praktische training en stages. Maar er is meer. Soft skills zijn bijna even belangrijk en maken meestal geen deel uit van het curriculum van Afrikaanse scholen. Jongeren hebben vaardigheden nodig zoals timemanagement, projectmanagement, teamwork en interculturele communicatie.

En last but not least: ze hebben grote behoefte aan het zelfvertrouwen dat ze het ook echt kunnen, en niet bang hoeven te zijn; ze hebben de overtuiging nodig dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Bij Trinity geloven we in dit soort capaciteitsopbouw om jonge professionals naar de arbeidsmarkt te krijgen. We zijn actief betrokken bij de opleiding van ons eigen personeel en werken samen met partners zoals de Maxim Nyansa IT Solutions.

Ons verhaal:

Van Ghanese dorpsjongen tot IT'er tot sociaal ondernemer

Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten als eerstejaars op de campus van Kwame Nkrumah University of Science and Technology om informatica te studeren, werden we waarschijnlijk vrienden omdat we zoveel gemeen hadden. We groeiden alle drie op in een klein dorp, en meestal waren onze biologische ouders niet in de positie om voor ons te zorgen. Dus we hadden eigenlijk heel veel geluk dat we de Senior High School en later de universiteit haalden.

Als studenten zijn we ons kleine, informele softwareontwikkelingsbedrijf begonnen om financieel te overleven en praktische ervaring op te doen. Sinds 2016 hebben we ons bedrijf geprofessionaliseerd. Nu zijn we aan het opschalen met de ambitie om hoogwaardige werkgelegenheid te creëren voor jonge IT-professionals in Ghana.

Onze visie:

Eenvoudige en betaalbare software om het leven van gewone mensen te verbeteren

We zijn sterk toegewijd aan het ontwikkelen van nieuwe software, speciaal gemaakt voor de Afrikaanse markt. Eenvoudige, betaalbare oplossingen om instellingen zoals scholen, ziekenhuizen en microkredietcoöperaties te helpen hun eerste stappen in digitalisering te zetten. We zijn volledig op de hoogte van de nieuwste computertalen, frameworks en projectmanagement methoden. We werken met SCRUM.

We zijn ervan overtuigd dat onze oplossingen gewone mensen in West-Afrika gaan helpen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren door de introductie van informatietechnologie. In 2018 hielpen we een Ghanees ziekenhuis om hun werkprocessen te digitaliseren vanuit een volledig niet-digitale werkomgeving. We hebben ook met trots onze eerste pure Afrikaanse SAAS-oplossing gelanceerd: SKUUNI een school management systeem voor West-Afrika.

Odwadini, een boekhoud app voor handelaren in de informele sector, Tree of Life, een app met landbouw advies voor Afrikaanse boeren, en de Maxim Nyansa digitale bibliotheek met gratis lesmateriaal voor jonge mensen in Afrika, liggen ons zeer na aan het hart.

Onze impactbooster:

Werken voor de Europese markt als Fair Trade bedrijf

De economie van West-Afrika ontwikkelt zich in hoog tempo en we hebben er alle vertrouwen in dat de IT-sector de komende jaren een geweldige motor zal zijn voor deze groei. Tegelijkertijd is het werken voor Europese klanten een grote hulp voor IT-bedrijven in Afrika. In de eerste plaats omdat het omzet en banen creëert en jongeren de kans geeft om werkervaring op te doen.

Maar belangrijker is de mogelijkheid voor onze programmeurs om samen met Europeanen te werken aan IT-projecten in meer ontwikkelde landen. Deze projecten verhogen hun kennis- en ervaringsniveau en zijn een « booster » voor hun persoonlijke ontwikkeling. We hebben een groeiend aantal scrum teams op ons kantoor in Kumasi die werken voor Nederlandse software bedrijven.

Wie we zijn

Vind ons

Contact

+233 ( 0544290716 )

+233 ( 0248396348 )

dianavanderstelt@trinitysoftwarecenter.com